Hvad er Blast Pro Series? 29 dage til næste event

Hvad er Blast Pro Series? 29 dage til næste event
Billede: Michael Kirkegaard

Lørdag d. 13-14 juli 2019 bliver det næste event afholdt af Blast Pro Series, men det bliver uden Astralis. Begivenheden finder sted i Los Angeles, Californien, USA. Få et overblik over, hvad Blast Pro Series er her.

Hvad er Blast Pro Series? Blast Pro Series er et kæmpe Counter-Strik: Global Offensive event, hvor syv af de bedste hold i verden, dyster imod hinanden. Blast Pro Series bliver afholdt syv gange i året, i syv forskellige lande, hvor de deltagende hold har hjemmebane.

Begivenheden bliver vist i kæmpe arenaer, hvor Royal Arena i København blandt andet har afholdt det i 2018, hvor Lars Løkke holdte en åbningstale.

Der er altid seks hold, som deltager i et event, hvor de starter med at spille tre kampe på samme tid, hvor der i alt bliver spillet fem runder. De første to runder bliver dog altid spillet dagen før hoved-eventet, så man kan nå at spille hele turneringen.

De spiller bedst ud af tre maps/baner.

Blast Pro Series 18/19 - Hold og scoreboard

Blast Pro Series er i 18/19 sæsonen blevet afholdt i byerne: Istanbul, København, Lissabon, Sáo Paulo, Miami, Madrid, og det sidste bliver afholdt i Los Angeles om 29 dage.

Holdene og stillingen ser således ud:

 1. Astralis - 22 point
 2. Liquid - 16 point
 3. FAZE - 12 point
 4. NIP - 10 point
 5. Navi - 8 point
 6. MIBR - 6 point
 7. Cloud 9 - 2 point

Point bliver fordelt ved, at førstepladsen får 10 point, andenpladsen får 8 point, tredjepladsen får 6 point, fjerdepladsen får 4 point, femtepladsen får 2 point og sjettepladsen får 0 point.

Præmiepulje til Blast Pro Series 2019

På en hel sæson bliver der dystet om i alt 2.25 millioner USD, hvilket svarer til næsten 15 millioner DKK. Dertil kommer der alle de andre turneringer og måder, der er at lave penge på, når man er en af de bedste Counter-Strike hold i verden.

Ved hver turnering fordeler pengene sig således:

 1. 125.000 USD
 2. 50.000 USD
 3. 25.000 USD
 4. 15.000 USD
 5. 10.000 USD
 6. 5.000 USD

Stand-Off Winner: 20.000 USD

Hvert hold spiller dog kun fem turneringer på en sæson, da der er andre hold, som har mulighed for at kvalificere sig, samt få en Wild Card til turneringen. Derfor sidder Astralis over ved det sidste event i Los Angeles.

Tak til Bevco

Der skal lyde et stort tak til Bevco, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Bevco er en online forhandler af spiritus, vin, øl, cider, barudstyr, tilbehør og gaver. De har blandt andet et kæmpe udvalg af både gin og tonic, hvor man kan se lækre opskrifter på populære cocktails på deres hjemmeside.

Relaterede indlæg

Der er voldsomt mange penge i eSport i disse år, hvorfor mange af de allerbedste udøvere inden for sporten eft…
Læs mere
Hvis du elsker at spille FIFA har du måske opdaget, at der i de seneste år er blevet afholdt en eSuperliga i F…
Læs mere
Flere og flere får øjnene op for eSport, og dette skyldes blandt andet de danske stjerner, Astralis. Vi har id…
Læs mere