Hvad Er En Major? Her Er De Største Turneringer I CS:GO

Skrevet d. 29. May 2020
Canva.com

Det kan være lidt forvirrende at finde ud af, hvilke Counter-Strike turneringer der er værd at følge med i, for deltagerne spiller utrolig mange kampe i løbet af et år. Der er nogle store turneringer, som afholdes af forskellige arrangører. Vi har sat fokus på de største!

Hvad er en major? En major er det, som betegnes som verdensmesterskabet, når det kommer til Counter-Strike. Turneringen er sponsoreret af Valve, som er udvikleren bag selve spillet. Der bliver normalt afholdt to major-turneringer i løbet af et år, men i 2020 bliver der kun afholdt et grundet corona.


Denne major kommer til at foregå i november i Rio i Brasilien, hvor der nu kun bliver holdt en major, men med præmiepenge for to. De har ikke aflyst nogen major, men blot rykket datoerne.


Dette er også meget godt, når der er utrolig mange turneringer i Counter-Strike, så er der stadig rigelig at følge med i.

Udover Major, bliver der nemlig afholdt andre store turneringer. Her kan nævnes Blast Pro og DreamHack som to af de helt store.

De mange turneringer sætter en stort pres på de professionelle Counter-Strike mandskaber, og dette er begyndt at ramme dansk CS:GO.

Danmark bliver konstant nævn som en af verdens bedste Counter-Strike nationer, hvis ikke den bedste. Astralias står i spidsen som det bedste hold i hele Counter-Strikes historier, men vi har også andre gode hold såsom Heroic, North og det opblomstrende Copenhagen Flames.

Dertil har vi en masse spillere rundt på de store internationale hold.

Dansk Counter-Strike har startet 2020 rigtig flot ud, men der ses desværre også, at dette går ud over spillernes helbred. Først måtte Kjaerbye fra North melde afbud med sygdom til kvalifikationen til Majoren i Rio, som går under navnet Road to Rio.

Den kvalifikation vandt Astralis, men mange år på toppen har desværre også sat sine spor. Her har to af deres spillere: Gla1ve og Xyp9x indgivet en melding om, at de er sygemeldte med stresslignende symptomer.

Det er fedt, at der er meget Counter-Strike at følge med i, men man skal huske, at det også er blevet til rigtig sport, og de professionelle kører derfor nogle rigtig hårde programmer.

Vi håber, at alle gutterne blive klar igen til majoren eller hurtigst muligt.

Tak for støtten

Vi vil gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. AvXperten er en online forhandler af elektroniske komponenter, hvor du også kan finde en masse udstyr til at gøre dine spiloplevelser bedre. Mangler du udstyr til din computer eller en blæser, hvis du skal sidde og spille i varmen, så giv deres hjemmeside et visit.

E-sport er en voksende industri, og Danmark er ingen undtagelse. I dag er der mange e-sportshold i Danmark, der konkurrerer på forskellige niveauer inden for en…
Læs mere
Esport er blevet en af de absolut største underholdningsbrancher i verden, og er fortsat i stor udvikling i takt med at flere og flere, især unge, har fået inte…
Læs mere
Da Esport rent faktisk er blevet enormt populært, er der flere steder, hvor man begynder at vise det direkte.Du kan blandt andet følge turneringerne og forskell…
Læs mere
DGI Esport har været en fast del af DGIs udvalg af aktiviteter siden 2017. Det er faktisk Danmarks største organisation for foreningsesport og dækker nærme…
Læs mere
Vi kan lige til at starte med at få ovenstående ord i overskriften til at give mening.LOL står for 'League Of Legends', navnet på et computerspil.Esport betyder…
Læs mere
E-sport er på rekordfart blevet et kæmpe fænomen over det meste af verden. For den almene borger føles det næsten som om, at man stod op en dag, og lige pludsel…
Læs mere
Esport har vundet meget frem i Danmark over de seneste fem år. Esport er i dag så udbredt, at det kan spilles i mange af de lokale idræstsforeninger. …
Læs mere