Hvad Er En Major? Her Er De Største Turneringer I CS:GO

Skrevet d. 29. May 2020
Canva.com

Det kan være lidt forvirrende at finde ud af, hvilke Counter-Strike turneringer der er værd at følge med i, for deltagerne spiller utrolig mange kampe i løbet af et år. Der er nogle store turneringer, som afholdes af forskellige arrangører. Vi har sat fokus på de største!

Hvad er en major? En major er det, som betegnes som verdensmesterskabet, når det kommer til Counter-Strike. Turneringen er sponsoreret af Valve, som er udvikleren bag selve spillet. Der bliver normalt afholdt to major-turneringer i løbet af et år, men i 2020 bliver der kun afholdt et grundet corona.


Denne major kommer til at foregå i november i Rio i Brasilien, hvor der nu kun bliver holdt en major, men med præmiepenge for to. De har ikke aflyst nogen major, men blot rykket datoerne.


Dette er også meget godt, når der er utrolig mange turneringer i Counter-Strike, så er der stadig rigelig at følge med i.

Udover Major, bliver der nemlig afholdt andre store turneringer. Her kan nævnes Blast Pro og DreamHack som to af de helt store.

De mange turneringer sætter en stort pres på de professionelle Counter-Strike mandskaber, og dette er begyndt at ramme dansk CS:GO.

Danmark bliver konstant nævn som en af verdens bedste Counter-Strike nationer, hvis ikke den bedste. Astralias står i spidsen som det bedste hold i hele Counter-Strikes historier, men vi har også andre gode hold såsom Heroic, North og det opblomstrende Copenhagen Flames.

Dertil har vi en masse spillere rundt på de store internationale hold.

Dansk Counter-Strike har startet 2020 rigtig flot ud, men der ses desværre også, at dette går ud over spillernes helbred. Først måtte Kjaerbye fra North melde afbud med sygdom til kvalifikationen til Majoren i Rio, som går under navnet Road to Rio.

Den kvalifikation vandt Astralis, men mange år på toppen har desværre også sat sine spor. Her har to af deres spillere: Gla1ve og Xyp9x indgivet en melding om, at de er sygemeldte med stresslignende symptomer.

Det er fedt, at der er meget Counter-Strike at følge med i, men man skal huske, at det også er blevet til rigtig sport, og de professionelle kører derfor nogle rigtig hårde programmer.

Vi håber, at alle gutterne blive klar igen til majoren eller hurtigst muligt.

Tak for støtten

Vi vil gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. AvXperten er en online forhandler af elektroniske komponenter, hvor du også kan finde en masse udstyr til at gøre dine spiloplevelser bedre. Mangler du udstyr til din computer eller en blæser, hvis du skal sidde og spille i varmen, så giv deres hjemmeside et visit.

Esportsforeninger er gennem de sidste fem år sprunget frem på samlebånd i det danske landskab. Enten er esportsforeningerne kommet som selvstændige foreninger e…
Læs mere
Du kan snart spille på alt, uanset om det er fodbold, hestevæddeløb eller esport. Du kan nemlig også sagtens spille på esport. Esport er over de seneste par år…
Læs mere
Esport er kommet for at blive. Det er der efterhånden ikke ret meget tvivl om. Engang var esport noget, som blev streamet via nichesider eller sociale medier so…
Læs mere
Esport bliver mere og mere populært blandt de yngre, der i den grad har taget hele esportstilgangen til sig. Det har medført en stigende efterspørgsel på muligh…
Læs mere
Der er voldsomt mange penge i eSport i disse år, hvorfor mange af de allerbedste udøvere inden for sporten efterhånden er aldeles velhavende mennesker. De fles…
Læs mere
Hvis du elsker at spille FIFA har du måske opdaget, at der i de seneste år er blevet afholdt en eSuperliga i FIFA, og at du har kunnet se de på dit fjernsyn. De…
Læs mere
Flere og flere får øjnene op for eSport, og dette skyldes blandt andet de danske stjerner, Astralis. Vi har idag sat fokus på, hvem Astralis er, så du kan hoppe…
Læs mere